Докато няма постигната удовлетворителна победа за някоя от страните в конфликта в

...
Докато няма постигната удовлетворителна победа за някоя от страните в конфликта в
Коментари Харесай

Керемедчиев: България не е в списъка на държавите, които Украйна смята, че са ѝ помогнали

Докато няма постигната удовлетворителна победа за някоя от страните в конфликта в Украйна, договаряния няма да има, предвижда пред БНР Милен Керемедчиев, някогашен зам.-министър на външните работии някогашен зам.-министър на стопанската система. " Преговорите замряха, но и от двете страни нямат предпочитание да организират такива договаряния. Русия стартира да реализира частични победи на бойното поле. Путин съумя да консолидира съветската войска, да я свие в пестник. Тази борба към този момент се води град за град. Докато има такива частични победи, Русия няма да желае да стартира договарянията. Що се касае до Украйна, те също чакат да завоюват този спор. С въвличането на все по-тежки и далекобойни оръжия Украйна ще се стреми да нанася по-тежки провали на съветската войска ".

Русия ще употребява и прехраната като оръжие, разяснява някогашният посланик. 

По думите му колкото повече оръжие на съветската войска се похабява и унищожава в Украйна, толкоз повече Русия употребява и други оръжия – да вземем за пример енергийни, за оказване на напън.

Русия демонстрира мускули в целия някогашен Съветски съюз. Военната ѝ дестабилизация ще понижи опцията ѝ да въздейства в района, което ще докара до разбъркване на балансите, уточни Милен Керемедчиев в предаването " Преди всички ".

Той подчертава върху затъване в спора в Украйна, тъй като Москва ще би трябвало да задържи и укрепи завладените територии, а Киев ще премине в партизанска борба и съпостави това с афганистанския сюжет.

България не е в листата на топ 20 на страните, които Украйна счита, че са ѝ помогнали, акцентира Милен Керемедчиев.

" Ние влязохме в листата на неприятелските държани на Русия, а въпреки това не сме в приятелския лист на страните, които оказват помощ на Украйна. България изтърва и този късмет – българската стопанска система, българските предприятия да вземат участие в следвоенното възобновяване на Украйна. (…) Това е много значим аспект, тъй като рано или късно войната ще свърши. Дали Украйна ще остане във типа, в който е, мъчно може да се каже – по-скоро елементи от нея ще бъдат изгубени за доста дълъг интервал от време, в случай че не и вечно, но възстановяването на Украйна е доста значим идващ аспект ".

Изявление като това на Калина Константинова за бежанците, на равнище вицепремиер, е и личен удар и към премиера, счита Керемедчиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР